Behörighet ABCDEF+

Sasha Omerbasic är en av fyra frisörer i landet som har alla behörigheter på sin licens! Det som dock skiljer Sasha ifrån de andra är att han även avlagt mästarbrev som barberare – detta gör honom till den frisör i Sverige som just nu har flest behörigheter: ABCDEF+.
Mästarbrev som barberare är något som i dagsläget inte kan uppvisas på licensen.

Sasha startade sin yrkesbana på Brinellgymnasiet i Nässjö och 2000 avlade han sitt gesällbrev. Därefter har utvecklingen gått fort framåt.
Sedan 14 år tillbaka driver han HOS SASHA i Nässjö med två anställda och en elev.
”Att komma till HOS SASHA ska kännas som att komma hem till sin bästa vän, harmoniskt och välkomnande men också med en touch av lyx,” säger Sasha.
Salongen är precis klar med sin tredje renovering och Sasha tycker om att ständigt ha projekt på gång.
”Mitt mål med mina anställda inklusive mig själv är att hela tiden utvecklas och utmanas, viljan av att utvecklas är för mig helt naturlig. Jag har alltid något projekt igång, spelar ingen roll vad det är – bara något är i gång.”
Sasha vill vara en förebild för blivande frisörer och bidra till en bättre frisörbransch. Han hoppas kunna motivera fler till att bli behöriga och våga satsa på yrket.
”Med alla behörigheter på min licens öppnas nya möjligheter till att kunna utveckla min verksamheten på ett så professionellt sätt som möjligt. Vad kan vi frisörer göra för att få en bättre frisörvärld? Vi kan börja med att ansöka om vår frisörlicens”, avslutar Sasha.

I Sverige finns fyra frisörer med alla behörigheter som går att uppvisa på licensen, Therese Haleving, Sanna Lindgren, Jeanette Sjöbäck och Sasha Omerbasic med sin extra behörighet.